onsdag 14 december 2016

Avslappning

När du befinner dig i ett avslappnat tillstånd blir ditt undermedvetna mer mottaglig för positiv själpåverkan. Träningen hjälper dig att bli bättre på att visualisera och mäta in nya själv- och målbilden i ditt undermedvetna. När du slappnar av är du mer mottaglig för positiva budskap eftersom hjärnan är i ett alternativt medvetandetillstånd.

Det finns många fler positiva effekter av avslappning. Du har möjlighet att sänka din grundspänning som är den spänningsnivå som din kropp befinner sig i under olika situationer. Om du ständigt går runt med en för hög grundspänning så tål kroppen inte så mycket mer stresspåslag. För hög spänning leder också till att du har svårt att hantera situationer där du utsätts för ett stresspåslag.

Det viktiga är då återhämtningen. Genom avslapnningsövningar kan du träna på att sänka din grundspänning och att ge kroppen återhämtning efter stressiga situationer. När du börjar träna avslappning så är det bra att börja med en övning som kallas "muskulär avslappning". Den hjälper kroppen att lära sig känna skillnad på en spänd och en avspänd muskel. Genom att hjälpa hela kroppen att slappna av så hjälper det även sinnet att släppa på tankar och oro samtidigt som kroppen slappnar av, muskel för muskel.
När kroppen sen befinner sig i ett avslappnat tillstånd är det läge att mata in med positiva suggestioner som ska hjälpa dig att få ett visst resultat.
Avslapnningsövningar kan man använda i många olika varianter. Det finns övningar för att släppa på stress, ge bättre självförtroende, sluta röka, bättra på sinnesstämning osv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar